Bataafs Lyceum en Wartburg College winnen 3e kwalificatie NK VO (9 december)

12-12-2016 09:30

Op vrijdag 9 december 2016 werd de derde en tevens laatste kwalificatie gespeeld voor het NK schaken voor schoolteams uit het Voortgezet Onderwijs 2016-2017 (NK VO). Het Bataafse Lyceum Hengelo pakte verrassend twee van de vier laatste finaleplekken in VO I (2e)en VO II (1e). Het Wartburg College Rotterdam werd 1e bij VO I en het Murmellius Gymnasium Alkmaar 2e bij VO II.

In categroie VO I schreven zich op het laatste moment nog twee extra teams in. Het Stedelijk Gymnasium Haarlem en De Passie uit Wierden. Haarlem kon echter maar 3 spelers opstellen en dat bleek te weinig om voor de finaleplekken te kunnen strijden (6e). De Passie uit Wierden werd verdienstelijk 5e. Het Bataafs Lyceum verraste met een 2e plaats met 17 punten, vlak achter het Wartburg College Rotterdam (19). Het Erasmiaans Gymnasium Rotterdam en het Adriaan Roland Holst school Bergen bleven er 2 bordpunten vanaf en zagen een finaleplek zo verdampen.
Eindstand kwalificatie 3, VO I: 
http://nkscholen.schaakbond.nl/nieuws/2017/voi-3

Tata_gr

In VO II ging het tussen 5 teams. De 2e teams van Gymnasium Lodewijk Groningen en het Stedelijk Gymnasium Leiden gingen samen het Het Noordik Almelo, Het Bataafs Lyceum en het Murmellius Gymnasium Alkmaar voor hun kansen deze laatste kwalificatie. Slechts 2,5 bordpunt was het verschil tussen de nummers 1 en 2 en plek 5.
Eindstand kwalificatie 3, VO II: 
http://nkscholen.schaakbond.nl/nieuws/2017/voii-3

Alle teams voor de finale zijn nu bekend. In de finale op 13 januari 2017 in Wijk aan Zee wordt op reguliere borden gespeeld (dus niet online). Op de finaledag worden er 5 ronden gespeeld tegen de andere  finalisten. In beide categorieën is plaats voor 6 teams. Het speeltempo in de finale is 10 minuten per speler plus 10 seconden per zet. 
De finale wordt mede mogelijk gemaakt door het Tata Steel Chess Tournament. 

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.