Start in Nijmegen is gemaakt

28-05-2016 10:25

Op 28 mei is het NK schaken voor schoolteams basisonderwijs categorie algemeen in Nijmegen van start gegaan. 40 teams strijden om het Nederlands Kampioenschap schoolschaken. Plaats van handeling is het NSG Groenewoud.

Start in Nijmegen is gemaakt

Plaats van handeling is het NSG Groenewoud in Nijmegen

Om 9.00 uur kwamen de eerste teams al aan in Nijmegen. De teamleiders van de Montessorischool Purmerend waren de eerste. Ze hadden het volste vertrouwen dat ook hun teamleden op tijd zouden komen en die volgden gelukkig kort daarna! Toch wel handig bij zo'n teamwedstrijd.

Het NSG Groenewoud is normaal het gebouw waar 300 brugklassers vertoeven. Op drie zaterdagen is het even het strijdtoneel van de beste schakers van Nederland.

Alle teams waren keurig op tijd. Dat is een hele prestatie, zeker met alle NS werkzaamheden rond Utrecht dit weekend.

Om 10.45 uur gingen de 40 teams van start met hun eerste ronde wedstrijd. 16 teams wisten deze winnend af te sluiten. 5 zelfs met de maximale score van 4-0. Vier wedstrijden eindigden in 2-2. Een verrassende uitslag was wel dat de Pinksterbloem (Amsterdam), goed voor twee podiumplaatsen de afgelopen twee jaar, slechts 2-2 speelde tegen het team van 't Schrijverke (Den Bosch). Het kampioenschap is echter nog lang. In totaal worden 11 ronden gespeeld.

De Pinsterbloem

De strijd in ronde 1 tussen De Pinksterbloem en 't Schrijverke

Zie voor de uitslagen en standen
Foto's eerste finaledag

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.