Lorentzschool (Leiden) verrassend aan de leiding na dag 1

30-05-2016 15:30

Na de eerste 6 ronden van het NK schaken voor schoolteams basisonderwijs categorie algemeen in Nijmegen gaat het team van de Lorentzschool (Leiden) aan de leiding. Het team is samen met het team van De Pinksterbloem (Amsterdam) nog ongeslagen. Ze speelden wel tweemaal gelijk. De Pinksterbloem echter driemaal. Het team van de Sterrenzanger (Oudorp) doet het ook nog heel goed met slechts eenmaal verlies en vijf overwinningen. Zij hebben slechts een bordpuntje achterstand op de Lorentzschool.

Lorentzschool (Leiden) verrassend aan de leiding na dag 1

De Blauwe Morgenster tegen De Fontein

De eerste speelronde op zaterdag 28 mei in het brugklasgebouw van het NSG Groenewoud Nijmegen verliep rustig, maar wel met veel spanning bij de deelnemers. Zelfs de op rating favoriete teams, De Pinksterbloem (Amsterdam) en De Stelberg (Rotterdam), hadden last van spanning en lieten al vroeg puntjes lopen. Toch staan deze twee teams weer in de top 4 aan het einde van de eerste speeldag. De Lorentzschool en de Sterrenzanger hebben nog wel een matchpunt voorsprong en zullen het in ronde 7 tegen elkaar opnemen.
Ook in de rest van het veld kan nog van alles gebeuren. Er zijn tenslotte nog 5 ronden te gaan dat 10 matchpunten kan opleveren. Alle kansen dus nog!

Bord 1 van De Passe Partout tegen De Sterrenzanger: Wie is aan zet??

Op de eerste speeldag werden ook de eerste prijsjes vergeven. Er waren drie schaakpuzzels door Clemens Levink van SV Het Kasteel Wychen samengesteld die gedurende de dag opgelost konden worden.
De dagwinnaars van een T-shirt, een schaaktas en het kaartspelletje Check waren:

  • Luno Primus (KinderCampus Hilversum)
  • Eva Molanus (De Akker Meppel)
  • Luuk Dekker (Het Talent Lent)

Op 4 juni vinden de vijf slotronden plaats. Zie voor alle uitslagen en tussenstanden:
http://nkscholen.schaakbond.nl/bo-alg/uitslagen
Zie voor foto's van de eerste speeldag:
foto's eerste finaledag 28 mei

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.