Gymn Apeldoorn en Libanon Lyceum winnen 1e kwalificatie

17-11-2016 10:35

Op vrijdag 11 november 2016 is de eerste kwalificatie voor het NK schaken voor schoolteams uit het Voortgezet Onderwijs 2016-2017 (NK VO) gespeeld.

Het Gymnasium Apeldoorn en het Theresia Lyceum Tilburg hebben zich geplaatst voor de finale in categorie VO I (alle leerjaren). Dries Wedda van het Gymnasium Apeldoorn scoorde de meeste punten (6,5 uit 7).
Eindstand kwalificatie 1, VO I:
Zie: http://nkscholen.schaakbond.nl/nieuws/2017/voi-1

Tata banner

In categorie VO II plaatsten zich voor de finale het Libanon Lyceum Rotterdam en het Willem Lodewijk Gymnasium Groningen. De kampioen van de afgelopen jaren, Het Stedelijk Gymnasium Leiden, werd slechts derde en zal er volgende keer opnieuw voor moeten strijden. Eelke de Boer van het Willem Lodewijk Gymnasium scoorde samen met Lucas Ng van het Libanon Lyceum de meeste punten (6,5 uit 7).
Eindstand kwalificatie 1, VO II:
Zie: http://nkscholen.schaakbond.nl/nieuws/2017/voii-1

In totaal hebben 15 schoolteams meegestreden in deze eerste kwalificatie. Twee teams hadden zich wel aangemeld, maar hadden nog inlog problemen. De volgende keer op 25 november, hebben ze een nieuwe kans.

Per kwalificatie plaatsen de twee hoogst geëindigde teams van vier spelers per categorie zich voor de teamfinale. In de finale wordt op reguliere borden gespeeld (dus niet online). Op de finaledag worden er 5 ronden gespeeld tegen de andere  finalisten. In beide categorieën is plaats voor 6 teams. Het speeltempo in de finale is 10 minuten per speler plus 10 seconden per zet. 
De finale wordt mede mogelijk gemaakt door het Tata Steel Chess Tournament. Zie voor nadere informatie en aanmeldprocedure voor de scholen die nog mee willen doen op 25 november of 9 december: aanmelding team en spelers 2016-2017

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.