Alle finalisten NK VO 2016 bekend

14-12-2015 15:25

Op vrijdagmiddag 11 december vond het derde en tevens laatste kwalificatietoernooi plaats van het NK schaken voor schoolteams Voortgezet Onderwijs. 18 schoolteams streden in twee categorie├źn voor de laatste 4 plaatsen in de finale. Deze plekken gingen naar het Wartburg College locatie Revius Rotterdam en Stedelijk Gymnasium Haarlem in categorie algemeen (VO I) en naar De Passie Wierden en Het Bonhoeffer College Enschede in categorie eerste twee leerjaren (VO II).

Het was vrijdag enorm spannend. De teams van Topsport Talentschool Groningen en het Haganum Den Haag waren nieuw in deze kwalificatie in categorie Algemeen (VO I). Andere teams gingen voor hun laatste kans.

Het Topsport Talentschool Groningen onder leiding van Jorden van Foreest besloot op het laatste moment een poging te wagen de finale te halen, ondanks dat hun vierde speler vrijdag verhinderd was. Jorden, het grootste schaaktalent van Nederland en bezig de Internationale Grootmeester titel binnen te halen, deed wat van hem verwacht werd (7 uit 7). Toch bleek dat net niet genoeg voor een finaleplaats. Ook het Stedelijk Gymnasium Leiden vorig jaar nog finalist en ook nu goed op weg met hun sterkste speler Rolf Corstjens (5,5 uit 7) haalde het niet. Het Wartburg College en het Stedelijk Gymnasium Haarlem bleken uiteindelijk over de breedste selecties te beschikken. Proficiat!
Eindstand kwalificatie 3 VO I

In categorie eerste twee leerjaren (VO II) deden de teams uit Overijssel het het beste. De Passie uit Wierden speelde voor het eerst deze cyclus mee en won ook direct de groep. Het Bonhoeffer College Enschede was al een keer 3e en een keer 4e geworden. Toch moesten ze ook nu nog knokken voor hun plek. Zij behielden uiteindelijk 2,5 punt voorsprong op nummer 3 het Heerbeeck College uit Best. Ternece Numans scoorde namens het Bonhoefer College 7 uit 7!
Eindstand kwalificatie 3 VO II

De teamfinale is op 15 januari in Wijk aan Zee:
Alle finalisten VO I en Alle finalisten VO II

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.