NK Voortgezet Onderwijs: Erasmiaans en Leids winnen

10-01-2015 11:50

Het Erasmiaans Gymnasium (alle leerjaren) en het Stedelijk Gymnasium Leiden (eerste twee leerjaren) hebben vrijdag in Wijk aan Zee de Nederlandse titels in het NK Voortgezet Onderwijs veroverd. Het Erasmiaans versloeg in de vijfde en laatste ronde het Wartburg met 3-1. Het Wartburg had voor de titel een maximale zege moeten boeken (het ging alleen om bordpunten) maar dat zat er nooit in.

Het Erasmiaan bestond uit Marijn den Hartog (2/5), Kevin Nguyen 4/5), Liam Vrolijk (5/5) en Alexander Janse (3,5/5). Dat team was op basis van elo ook als favoriet aan het evenement begonnen.

In de categorie VO II (eerste twee leerjaren) was het nog spannender. Het Stedelijk Gymnasium Haarlem had in de vierde en voorlaatste ronde na een zege op Leiden de koppossitie van die school overgenomen. In de laatste ronde kwamen de Haarlemmers echter niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Passie waar Leiden met 3,5-0,5 gehakt maakte van het Van Lodenstein. Zo werden Jord Ypma (2/5), Levi Truijers (3/5), Job Segers (3,5/5) en Stefan Vleming (4,5/5) alsnog kampioen.

De wedstrijden werden gespeeld op het podium van de grootmeesters van het Tata Steel Chess Tournament. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Anish Giri (zie foto).

Topscorers VO I 

Bord 1, Thomas Beerdsen (Gymn Apeldoorn), 4 uit 4

Bord 2, Kevin Nguyen (Erasmiaans Gymn), 4 uit 5

Bord 3, Liam Vrolijk (Erasmiaans Gymn), 5 uit 5

Bord 4, Dries Wedda (Gymn Apeldoorn), 4,5 uit 5

Topscorers VO II

Bord 1, Gabriel Krouwen (Pallas Athene Ede), 5 uit 5

Bord 2, Wilbert Vos, (v Lodensteijn Kesteren), 3,5 uit 5

Bord 3, Rens Stigter (Passie), 4,5 uit 5

Bord 4, Stefan Vleeming (Stedelijk Gymn. Leiden), 4,5 uit 5

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.