Instructie aanmelden spelers kwalificaties VO I en II

11-11-2015 15:45

Nog lang niet alle spelers hebben zich aangemeld en hun Playnaam bekend gemaakt. Onder VO I en VO II in het menu staan welke spelers wel al geregistreerd zijn. Let wel, van sommige van deze spelers ontbreekt nog de Playchess naam. Deze registratie is dus nog niet compleet. Heb je nog nooit eerder meegedaan, loop de vijf volgende punten door:

 1. Schrijf je in en maak je eigen Playchess naam bekend: http://nkscholen.schaakbond.nl/inschrijven/speler-opgave-vo-i-en-vo-ii
  Ken je je Playchessnaam nog niet, ga dan eerst naar punten 2 en 3.
 2. Zorg dat je de juiste software op je pc hebt geïnstalleerd. De wedstrijden worden gespeeld met de desktop software van Playchess. Het is niet mogelijk om deel te nemen met de online web client versie. Met de web client kun je niet in de juiste toernooikamers komen. De desktop software van Playchess is gratis te downloaden en te installeren op een windows pc. Hierbij de link naar de software: http://download.chessbase.com/download/PlayChessV7Setup.exe
  Wil je op school via een pc meedoen. Dat is mogelijk, maar dan moet je de systeembeheerder toestemming vragen om de software te installeren en moet poort 6002 open staan voor de playchess server (www.playchess.com of www.schach.de).
 3. Maak een eigen account aan, als je daar nog niet over beschikt. Je kunt zelf een Playchess naam kiezen. Zorg dat je een Nederlands vlaggetje plaatst, anders start je niet in de KNSB kamer en zijn de toernooikamers moeilijker te vinden.
  Activeer het account door een serienummer in te voeren. Een serienummer is via de KNSB website met korting te verkrijgen (slechts €10) als de promotiecode NKVOTATA16 wordt gebruikt.
  https://www.schaakbond.nl/formulieren/internetlid/aanvraag-verlengen
  Met gebruik van de promotiecode kies je vanzelf voor niet automatisch verlengen. Na een jaar vervalt het lidmaatschap weer.
 4. Meld je vrijdag tijdig in de juiste toernooikamer om 15.15 uur. Je wordt dan herkend en geregistreerd voor het toernooi door de toernooileider van die kamer. Om 15.30 uur verschijnt er vanzelf een schaakbord op het scherm en start de wedstrijd.
 5. Ben je nieuw, dan is het raadzaam vooraf te oefenen op Playchess. Zorg ook dat je de stappen 1 t/m 4 uiterlijk donderdag hebt geregeld. Op vrijdag kunnen we geen garanties geven dat alles nog wordt uitgeleverd.

Zijn er problemen vrijdag, meldt deze dan tijdig bij Koos Stolk op kstolk@schaakbond.nl

Ccntroleer of je aangemeld bent: 
Geregistreerde spelers VO I en Geregistreerde spelers VO II

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.