En dat is acht!

04-12-2015 10:50

De spanning stijgt voor de overgebleven schoolteams Voortgezet Onderwijs op hun weg naar de teamfinale in Wijk aan Zee. Acht teams zijn reeds geplaatst. Het Willem Lodewijk Gymnasium Groningen (VO I) en het St. Maartenscollege Voorburg (VO II) wonnen de tweede kwalificatietoernooien op 27 november.

Daarnaast plaatsten zich het tweede team van het Stedelijk Gymnasium Leiden (VO II) en het Murmellius Gymnasium Alkmaar (VO I). Het Wartburg College (locatie Revius) Rotterdam was er ook heel dichtbij. Zij haalden evenveel punten als nummer twee in VO I. Het Murmellius had echter de hoogste individuele score behaald (Sandra Keetman).

Eindstanden 2e kwalificatie VO I

Eindstanden 2e kwalificatie VO II

Inmiddels zijn er 31 teams geregistreerd en 129 spelers, een record. De 23 overgebleven gaan in de derde kwalificatie voor hun laatste kansen, tenzij er nog een nieuw team bijkomt die zich ook nog in de strijd gaat mengen. Het Dr. Nassau College (locatie Quintus) uit Assen deed de tweede kwalificatie voor het eerst mee en wie weet mengen zij zich de volgende ronde voor de finaleplaatsen. Sommige scholen speelden tot nu toe nog in twee categorieen mee, maar hebben aangegeven zich in de slotronde te focussen op de voor hun meest kansrijke categorie.

De derde en tevens laatste kwalificatie is op vrijdag 11 december weer van 15.30 - 17.00 uur in de KNSB toernooikamers 1 en 2 van Playchess.

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.