De Pinksterbloem alleen aan de leiding na eerste finaledag (6 juni)

08-06-2015 13:00

Titelhouder De Pinksterbloem uit Amsterdam gaat alleen aan de leiding na de eerste finaledag (6 juni). Het team van De Pinksterbloem bevat twee spelers die vorig jaar al in het team speelden die de titel binnenhaalden, maar ook twee nieuwe spelers.

De Pinksterbloem alleen aan de leiding na eerste finaledag (6 juni)

Het viertal van De Pinksterbloem (Amsterdam)

Dat bleek geen probleem op de eerste speeldag van het NK schaken voor schoolteams basisonderwijs categorie algemeen. De Pinksterbloem scoorde met 11 matchpunten uit 6 wedstrijden, 2 punten meer dan vijf achtervolgende teams. Alleen tegen het sterke viertal van 't Karregat (Eindhoven) werd gelijkgespeeld. 't Karregat is ook nog ongeslagen, maar speelde wel driemaal gelijk. Hetzelfde geldt overigens voor de Groningse Schoolvereniging, alleen moeten die nog tegen De Pinksterbloem (in ronde 7). De Stelberg (Rotterdam), De Spits (Utrecht) en De Troubadour (Arnhem), completeren het groepje met 9 matchpunten.


Speelzaal op de 4e verdieping van het Cygnus Gymnasium

Tussen de schaakpartijen door werd volop van het speelplein gebruik gemaakt. Voor een uitgebreide fotoreportage zie foto in menu Het wordt dus nog heel spannend wie op 13 juni in Sporthal Ookmeer met de prijzen naar huis gaan. Dit jaar zijn er voor de eerste tien teams prijzen te winnen (was vorig jaar nog 6), dus zelfs de teams met nog maar een paar matchpunten kunnen met een eindsprint daar nog voor in aanmerking komen.
Ook leuk te vermelden is dat alle teams al minimaal twee matchpunten hebben verzameld, dus ook onderaan is het spannend. Ieder team kan zomaar van ieder team winnen!

Arcade
Team van Arcade speelde in schoolshirts

Zie voor alle uitslagen en standen van 6 juni.

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.