Opnieuw felle strijd in 2e kwalificatie VO

02-12-2014 15:40

Op vrijdag 28 november is de tweede kwalificatie voor het NK Schoolschaken Voortgezet Onderwijs 2015 gespeeld. Er deden opnieuw bijna 90 deelnemers mee over beide categorie├źn.

De vier teams die al geplaatst waren, mochten niet meer deelnemen, maar daarvoor in de plaats deden een paar nieuwe teams uit Den Haag (Aloysius College), Haarlem (Stedelijk Gymnasium) en Baarn (Baarnsch Lyceum) mee. In totaal hebben er 105 spelers van 21 verschillende scholen tot nu toe aan de kwalificaties deelgenomen.
De strijd was vrijdag opnieuw hevig. Er werd voor elk puntje gestreden. De nieuwe scholen wisten zich nog niet te plaatsten, maar kwamen wel al dicht in de buurt. In categorie VO-I plaatsten zich voor de finale, het Stedelijk Gymnasium Leiden en het Gymnasium Apeldoorn. Beide scoorden 19,5 punten uit 28 partijen. Beiden scholen waren er de afgelopen jaren in alle finales bij.
In categorie eerste twee leerjaren (VO II) plaatsten zich de teams van Passie uit Wierden en het Van Lodensteincollege Kesteren met resp. 17,5 en 16,5 punt uit 28 partijen. Voor de Passie is dit een unicum. Het Van Lodensteincollege Kesteren was er vorig jaar ook al bij.

Zie de volledige eindstanden van kwalificatie 2 van 28 november

Er volgt nog één kwalificatietoernooi op 12 december (aanvang 15.30 uur). De spelers van de geplaatste teams mogen hier niet in meespelen. Nieuwe teams kunnen nog altijd aanschuiven. De nummers een en twee per categorie plaatsen zich voor de finale. De finale is op vrijdag 9 januari in Wijk aan Zee op de openingsdag van het Tata Steel Chess Tournament. 

Spelers die al over een Playchess account beschikken kunnen gratis deelnemen aan de kwalificaties. Daarnaast is deelname al mogelijk voor slechts € 10. Voor meer informatie over inschrijven, zie het aanmeldingsformulier.

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.