Scholieren krijgen unieke kans

26-09-2014 14:40

Op vrijdag 14 november starten de kwalificaties voor het NK Schoolschaken voor schoolteams uit het Voortgezet Onderwijs. Er zijn drie kwalificatiemomenten waarop de middelbare scholieren zich met hun school voor de teamfinale op 9 januari 2015 in Wijk aan Zee kunnen plaatsen. Dat zijn naast 14 november, 28 november en 12 december 2014.

Er wordt gespeeld in categorieën VO I (klassen 1 t/m 6) en VO II (alleen spelers uit klassen 1 en 2). De kwalificatiewedstrijden vinden zoals de laatste jaren gebruikelijk online op Playchess plaats tussen 15.30 en 17.00 uur. Spelers kunnen zowel van uit huis als vanuit school deelnemen.

Per kwalificatie plaatsen de twee hoogst geëindigde teams van vier spelers per categorie zich voor de teamfinale. Nieuw is dat er in de finale op een regulier bord wordt gespeeld (dus niet online). Op de finaledag worden er 5 ronden gespeeld tegen de andere  finalisten. In beide categorieën is plaats voor 6 teams. Het speeltempo in de finale is 10 minuten per speler plus 10 seconden per zet. 
De finale wordt mede mogelijk gemaakt door het Tata Steel Chess Tournament. De organisatie van dit wereldtoptoernooi gaat ervoor zorgen dat de deelnemers aan NK Schoolschaken op dezelfde borden gaan spelen als de Grootmeesters een dag later zullen doen. Een unieke kans!
Bekijk hier alvast het sfeer filmpje van het Tata Steel Chess Tournament:
www.tatasteel.nl/verantwoord-staal-maken/omgeving/sponsoring1.html

Zie voor nadere informatie en aanmeldprocedure:
nkscholen.schaakbond.nl/vo-i/aanmeldprocedure 

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.