Inschrijving slim.nl NK Schoolschaken 2014 geopend

12-12-2013 10:00

Op vrijdag 7 februari 2014 starten de kwalificaties voor het slim.nl NK Schoolschaken 2014. De inschrijving is geopend, leerlingen van het Voortgezet Onderwijs kunnen inschrijven. Scholen kunnen ook hele teams in een keer aanmelden.

Voor wie?
Voor leerlingen die onderwijs volgen op een school in het Voortgezet Onderwijs.

Er wordt gespeeld in twee categorieën: eerste twee leerjaren en algemeen (alle leerjaren).

Speeldata?
Kwalificaties: vrijdag 7 februari, vrijdag 14 februari, vrijdag 7 maart en vrijdag 14 maart 2014.
Teamfinale: vrijdag 28 maart 2014

Speeltijden?
De speeltijden van de kwalificaties zijn op alle speeldagen van 15.30 tot 17.00 uur.

Waar?
Op een pc met Internettoegang en toegang tot de Playchess schaakserver.

(in netwerk moet poort 6002 van de firewall toegang geven tot www.Playchess.com en www.schach.de).

Team of individueel?
Er wordt gespeeld om teamprestaties in een van de genoemde categorieën, maar het is ook mogelijk om als individuele speler deel te nemen. Om voor een teamprestatie in aanmerking te komen, heb je minimaal vier spelers van dezelfde school in dezelfde categorie nodig. De vier beste resultaten opgeteld per school vormen het teamresultaat.

Speelsysteem?
Er wordt gespeeld in vier kwalificatietoernooien met een open inschrijving en een afsluitende finalepoule van vier teams per categorie. Elk kwalificatietoernooi bestaat uit een individueel speelveld per categorie waar zeven ronden worden gespeeld volgens het Zwitserse indelingssysteem.

Speeltempo?
Het speeltempo per speler is 3 minuten plus 3 seconden toegevoegde tijd per zet. Dat lijkt heel kort, maar duurt per partij ongeveer een kwartier en dat is op Internet een rustig tempo. 

Hoe vaak meedoen?
Iedereen kan zo vaak meedoen in de eerste vier kwalificatietoernooien als ze zelf willen. Resultaten uit de eerdere kwalificatietoernooien worden niet meegenomen naar het volgende toernooi.

Speelsterkte?
Je behoeft geen bepaald schaakniveau te hebben om mee te kunnen doen. Het toernooi is voor iedereen. Iedereen maakt kans op leuke prijzen, want onder de deelnemers worden per kwalificatietoernooi prijzen verloot!

Prijzen?
De individuele winnaars ontvangen de eretitel "Slimste scholier van Nederland". De spelers van de school met de beste teamprestatie plaatsen zich voor de teamfinale. In de teamfinale is in beide categorieen een teamprijs ter waarde van €500 te winnen.

Kosten en ophalen Playchess account?
Voorwaarde voor deelname is per individuele speler is een geldig Playchess account. Een Playchess account kun je al bestellen voor € 10,-**. Playchess accounts zijn een jaar geldig na activering en geven tevens recht op spelen in de grote speelkamer van Playchess. Deelnemers worden vanaf de besteldatum automatisch een jaar lang KNSB Internetschaaklid en worden opgenomen in de centrale ledenadministratie van de KNSB.
Je kunt van de aanbieding als middelbare scholier profiteren in de periode t/m 28 maart 2014 door de promotiecode in te vullen op de website van slim.nl: XNKSCHAAK14
**
= actiekorting voor deelnemers aan slim.nl NK Schoolschaken 2014

Accounts voor hele team in een keer.
Als een school direct meerdere accounts wil aanschaffen voor het hele team, dan kan dat alleen als de school gebruik maakt van het schoolaccount bij slim (meestal de ICT-er). Met dezelfde promotiecode XNKSCHAAK14 kunnen dan direct meerdere accounts tegelijkertijd besteld worden. 

Aanmelding?
Uitsluitend via deze toernooiwebsite.

Alle spelers vragen we het volgende formulier in te vullen om de herkenning op Playchess zo eenvoudig mogelijk te maken:
Inschrijven individuele spelers

Wil een school ook meedoen voor een teamresultaat, dan vragen we de teamleider ook het volgende formulier in te vullen:
Inschrijven team van een School

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.