Basis Onderwijs info Scholentoernooi groepen 3, 4 en 5

In 2014 is een nieuwe toernooicyclus opgestart voor de groepen 3, 4 en 5 van het basisonderwijs. Deze bestaat uit een aantal lokale voorronden en een landelijke finale in Arnhem om de Nederlandse titel.

Zie voor speeltijden en inschrijving de volgende links:

Schaakverenigingen zijn gevraagd om zelf lokale voorronden te organiseren voor deze nieuwe categorie, waarvan de sterkste schoolteams zich voor de landelijke finale plaatsen.

In 2014 hebben 11 verenigingen een voorronde georganiseerd waarvan de sterkste teams zich voor de landelijke finale op 14 juni 2014 in Arnhem hebben geplaatst.
Voor de finale is er echter plaats voor veel meer teams. Omdat dit eerste jaar de meeste schoolteams niet de 15 spelers zullen halen, zijn er meerdere teamcategorieen voor de beste 5, de beste 10 en de beste 15 resultaten van spelers van eenzelfde school. Een school kan maar in een van deze klassementen meedingen naar een prijs.

De schoolfactor zoals beschreven in het reglement wordt dit eerste jaar niet toegepast, alle schoolfactoren zijn dit jaar op 2,5 vastgesteld. In de finale wordt gespeeld met individuele groepen met kinderen van groep 3 tegen elkaar, kinderen van groep 4 en kinderen van groep 5.

Er is geen apart inschrijfgeld vereist. Het enige dat spelers nodig hebben is het scholieren- of clublidmaatschap. Iemand die nieuw is kan zich tegelijkertijd via het inschrijfformulier ook aanmelden voor het scholierenlidmaatschap a € 7,50 (jaar geldig).

Document acties
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.